Nyhet

  Stefan Bengtsson, Håkan Edberg och Roland Håkansson framför en av de nya tavlorna i målhallen.

  Stefan Bengtsson, Håkan Edberg och Roland Håkansson framför en av de nya tavlorna i målhallen.

  Moderna måltavlor gör skyttet enklare

  Gräsmossens skjutbana i Gonäs har fått ett rejält ansiktslyft, bland annat tack vare investeringsmedel på 399 000 kronor från Ludvika kommun.

  Ludvika skytteförening har lämnat in önskemål om elektroniska måltavlor sedan tidigare. Skjutbanan i Gonäs har sedan dess legat med i investeringsplanen.

  – I år fick vi besked om att det fanns kommunala investeringsmedel, berättar Stefan Bengtsson i föreningen.

  Åtskilliga timmar

  Han och de andra eldsjälarna har lagt ner åtskilliga timmar på att bygga och installera. När banan byggdes på 80-talet var den modern, men numera är det inte så attraktivt med papperstavlor som far fram och tillbaka med hjälp av energislukande elektriska transportörer som med åren krånglat mycket.

  Nu kan föreningens medlemmar glädjas åt den nya målhallen med sina tio elektroniska tavlor och miljökulfång (där alltså kulorna hamnar).

  Träffen syns direkt

  Håkan Edberg drar på sig utrustningen, justerar sitt salongsgevär och lägger sig ner på den uppfällbara bänken. Det är femtio meter till de öppna dörrarna i målhallen och den svarta cirkeln han ska försöka träffa mitten på. Han andas lugnt, siktar och trycker av.

  Träffen registreras direkt och dyker upp på en monitor vid hans sida, med en decimal om man så vill. Det nya systemet är inte bara smidigt, utan också mer exakt. Via en dator och skrivare får man sina resultat på pränt. Skjutningen kan också följas på internet.

  – De manuella banorna är inte så intressanta längre, säger Stefan och ler snett.

  Mer attraktiv

  Innan kommunen beviljade investeringsmedel på 399 000 kronor, hann föreningens eldsjälar lägga många hundratals timmar och en bra bit över 100 000 kronor på bland annat målhall, fyra tavlor och tillhörande elektronik.

  Nu är banan förhoppningsvis mer attraktiv för både träning och tävling. Stefan konstaterar att ledarna har mer tid att instruera när de inte behöver lägga allt fokus på logistiken kring papperstavlor och transportörer.

  Skjutbanan är en kommunal idrottsanläggning. Samhällsbyggnadsförvaltningens verksamhet fritid och idrott har använt prioriterade investeringsmedel som kultur- och fritidsnämnden har beslutat om för 2019.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 20 nov 2019

  Uppdaterad: 20 nov 2019

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.