Nyhet

  Rektor Lars-Erik Bång, Ulrika Signal, Jenny Hagström-Persson och Linda-Marie Sjöberg Wallberg fick ta emot blommor och diplom av kommunchef Jan Lindström.

  Rektor Lars-Erik Bång, Ulrika Signal, Jenny Hagström-Persson och Linda-Marie Sjöberg Wallberg fick ta emot blommor och diplom av kommunchef Jan Lindström.

  Saxdalens förskola prisades för att ha skapat en bättre arbetsmiljö

  Under måndagens kommunfullmäktigemöte fick personal och ledning på Saxdalens förskola Ludvika kommuns hälso- och arbetsmiljöfrämjande idépris.

  Hälso- och arbetsmiljöpriset (HOA-priset) är tänkt att lyfta fram arbetsplatser där medarbetarna tillsammans har samarbetat för att skapa en god arbetsmiljö som gynnar personalen och verksamheten.

  Rektor Lars-Erik Bång gav i sitt korta tacktal hela äran till sin personal.

  Lägre stressnivå

  Motiveringen lyder så här:

  ”Personalen och ledningen på Saxdalens förskola har genom en öppen dialog och i samverkan genomfört ett utvecklingsarbete med faktorer som medverkat till en lugnare och trevligare miljö samt förbättrat förutsättningar till lärande och utveckling i förskolan.

  Förutom att arbetsmiljön har blivit bättre med en lägre stressnivå samt ökad arbetsglädje hos personalen har också lovord kommit från föräldrahåll att mindre barngrupper gynnar barnen med färre relationer att klara av.

  Detta utvecklingsarbete har gett positiva effekter på hälsa och arbetsmiljö vilket resulterat i att man sett en minskad sjukfrånvaro bland personalen.”

  Prispengar

  Förutom äran, belönas den vinnande arbetsplatsen med en prissumma på 25 000 kronor. Prispengarna ska användas till gemensam aktivitet som främjar god hälsa och arbetsmiljö.

  Med HOA-priset vill Ludvika kommun lyfta fram och belöna goda idéer inom arbetsmiljön, för att på så sätt inspirera andra.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 02 dec 2019

  Uppdaterad: 02 dec 2019

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.