Nyhet

  I korthet från kultur- och fritidsnämnden

  Kultur- och fritidsnämnden avhandlade under tisdagen ärenden om friluftsbad, Dan Andersson och konsekvenser av busstider.

  Föreningar har tillfrågats och ställer sig positiva till att ta över skötseln av friluftsbaden i Rävsnäs, Havstjärn, Järnsta, Gravendal, Gänsen, Ulriksberg och Hällarna. För detta kan föreningarna söka driftsbidrag upp till 10 000 kronor.

  Kommunen har resurser att fortsatt ta hand om badplatserna Skuthamn, Hillängsbadet, Jägarnäsbadet, Klenshyttan, Kyrkviksbadet, Älgsjöbadet, Saxdalen, Sunnansjö och Kyrkbadet.

  Effekter av busstider

  Nämnden fick en rapport som visar effekterna av ändrade buss- och skoltider. Exempel på sådana är att barn inte hinner i tid till sina fritidsaktiviteter, att färre ungdomar anser sig ha möjlighet att vara ledare, samt färre besök till fritidsgårdarna.

  Ludvika ridklubb ska ges möjlighet att söka bidrag för en ungdomsledare. Den nyrustade anläggningen har bidragit till att verksamheten i större utsträckningen än tidigare blivit en mötesplats för ungdomar. För att tillmötesgå och utveckla den sociala verksamheten har klubben uttryckt ett behov av ungdomsledare.

  Stenpoesi

  Nämnden föreslår att kommunfullmäktige bifaller en motion om stenpoesi till Dan Anderssons minnesår 2020. Tanken är att citat inlagda i trottoarer eller offentliga platser ska hedra och visa upp Dan Andersson i gatubilden.

  Läs fullständiga handlingar på sidan Möten och protokoll.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 11 dec 2019

  Uppdaterad: 12 dec 2019

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.