Nyhet

  Sträckan mellan Lyviksberget och den nya cirkulationsplatsen.

  Sträckan mellan Lyviksberget och den nya cirkulationsplatsen.

  En sammanfattning av ombyggnaden av väg 50 genom Ludvika

  Trafikverket och Ludvika kommun anordnade i tisdags ett informationsmöte för framför allt näringslivet om den kommande ombyggnaden av väg 50 genom Ludvika. Här är en sammanfattning.

  Syftet med att bygga om vägen är att öka tillgängligheten, framkomligheten, samt göra trafikmiljön säkrare, tryggare och mer stadslik.

  Alla vägplaner har vunnit laga kraft. Nästa steg är att under våren upphandla en entreprenör som ska ansvara för arbetet.

  Nya cirkulationsplatser

  På en del av sträckan från Lyviksberget till korsningen vid Gonäsvägen ska en ny väg byggas, mellan befintlig väg och järnvägen. Delar av den befintliga vägen kommer att bli lokalgata. Korsningen kommer att byggas om till en cirkulationsplats, som ska vara belägen på området där Matmagasinet låg.

  Vid Vasagatan kommer ytterligare en cirkulationsplats att byggas. En tredje cirkulationsplats byggs vid Kajvägen (Lidl).

  Resecentrum

  Vid Ludvika resecentrum ska det skapas fler parkeringar för bilar och husvagnar, dock inga ställplatser. Dessutom kommer torgytan utanför entrén att bli större och få fler cykelparkeringar.

  Trafikverkets ambition är att arbetet ska medföra så lite störningar som möjligt. Med det sagt är det omöjligt att helt undvika sådana. De kommer att förekomma i form av bland annat buller, vibrationer, damm och avgaser.

  Förutom i undantagsfall ska inget störande arbete förekomma klockan 19-07.

  Trafik utan omledning

  Trafikverket ställer krav på entreprenören att trafiken ska kunna köra genom Ludvika utan omledning mer än i undantagsfall, under hela byggtiden.

  Trafikverkets sida för projektet har adressen trafikverket.se/genomfart-ludvika.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 12 dec 2019

  Uppdaterad: 12 dec 2019

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.