Nyhet

  Peter Hoxell, Kent Engström, Cecilia Nordström och Andreas Strandberg.

  Peter Hoxell, Kent Engström, Cecilia Nordström och Andreas Strandberg.

  13 bandydomare får Kobbanpriset

  Kobbanpriset 2019 går till Grängesbergs Bandyklubb och dess 13 ungdomsdomare.

  Utdelningen skedde i Festsalen i Folkets hus på fredagsförmiddagen. Prisutdelare var kultur- och fritidsnämndens ordförande Andreas Strandberg och verksamhetschef för fritid och idrott, Peter Hoxell.

  Ambitiösa och duktiga

  Nomineringen lyder, något förkortat, så här:

  Grängesbergs Bandyklubb har satsat och lyckats rekrytera många unga, ambitiösa och duktiga ungdomsbandydomare, en otrolig viktig del i Idrottssverige i dag. Detta med hjälp av både intern och extern utbildning inom Svenska Bandyförbundet, samt med mentorer inom Grängesbergs Bandyklubb. Här är deras namn: Deny Mujovic, Kevin Malmqvist, Rasmus Henriksson, Max Nordström, Oscar Nylund, Joachim Olsson, Filip Dahlgren, Gustav Rosen, Thor Blomberg, Albin Grufman, Elin Schollin, Milton Öberg och Axel Schollin.

  Ungdomarna kunde av förklarliga skäl inte själva vara med och ta emot priset. I stället representerades Grängesbergs Bandyklubb av ordförande Kent Engström och sekreterare Cecilia Nordström.

  Hängiven idrottsledare

  Kobbanpriset instiftades 1998. Gunnar ”Kobban” Andersson var en hängiven idrottsledare och politiker. Han är en starkt bidragande orsak till att flera av kommunens idrottsanläggningar byggdes.

  Stipendiet består av 10 000 kronor.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 13 dec 2019

  Uppdaterad: 13 dec 2019

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.