Nyhet

  I korthet från samhällsbyggnadsnämnden

  Under samhällsbyggnadsnämndens senaste sammanträde, fattades beslut om bland annat hyresgästnära solel, miljöinformation i skolor och förvaltningens nya organisation.

  Nämnden ger LudvikaHem i uppdrag att utreda hyresgästnära solel och ta fram en ekonomisk konsekvensanalys. Beslutet är resultatet av en motion av Lars Handegard (V) som går ut på att bygga ut solceller i befintligt bestånd.

  Miljöstipendiet som skolor har kunnat söka läggs ner, framför allt på grund av lågt intresse. I stället beslutar nämnden att insatsen inom miljö- och hållbarhetsfrågor fortsätter i form av information och läromedel gentemot skolorna. Det visade nämligen på gott resultat under det senaste läsåret.

  Förlängd markanvisning

  Lillskär AB undersöker möjligheten att bygga bostäder på Laggarudden. De vill nu förlänga markanvisningsavtalet till 30 juni, vilket nämnden godkänner.

  Nämnden beslutade att anta ett förslag till ny organisation för förvaltningen. Den kommer från 2020 att delas upp i verksamhetsområdena förvaltningskansli, planering, miljö och bygg, teknik och projekt (tidigare gata och park), fritid och idrott, samt kultur och ungdom.

  Det här är bara ett urval av de ärenden som samhällsbyggnadsnämnden avhandlade. Protokollet från nämnden finns på sidan möten och protokoll.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 18 dec 2019

  Uppdaterad: 18 dec 2019

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.