Nyhet

  Tåg från Grängesberg för Kyrkskolans elever

  Under vårtermin kommer tågen att passa skoltiderna bättre och de elever som reser till och från Grängesberg ska använda tåget. Det kommer därmed inte att finnas några extra insatta bussar från järnvägsstationen i Grängesberg.

  Eleverna i högstadiet på Kyrkskolan hänvisas till tåget som går klockan 08:16 från Grängesberg järnvägsstation. Det finns en buss med start i Grängesberg mot Ludvika. Denna buss är främst till för de elever som bor på vägen in mot Ludvika och som har sin placering på Lorensberga skola.

  Ladda ner SJ appen. Där ni kan se om det blir förändringar i tågtrafiken. Ladda även ner Dalatrafiks app.

  Använd gångbron över riksvägen

  Vid Resecentrum ber vi eleverna att använda gångbron över riksvägen för att på så sätt kunna gå säkert till skolan. Framkomligheten för bussarna kommer att förändras och trafiktätheten kommer att öka på den stora bussplan som finns mellan Resecentrum och Lidl. Det medför att det blir betydligt mindre säkert att använda andra övergångar, tunnlar och genvägar än gångbron över riksvägen.

  Om ditt barn har ett skolkort utan tågmärke vänd dig då till skjutssamordnaren för att se om tågmärket behövs för att kunna resa med tåget utan problem. Kontakta skjutssamordnaren via kommunens växel 0240-860 00.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 07 jan 2020

  Uppdaterad: 07 jan 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.