Nyhet

  Anders Haag, teamledare för drift och systemförvaltning, Stigge Persson, IT-Kundansvarig social och utbildningsförvaltning samt VBU, Anna Källsved, IT-chef, Jonny Bringås, teamledare för stöd och support,Leif Pettersson kommunalråd Ludvika & Fredrik Rönning kommunalråd Smedjebacken.

  Anders Haag, teamledare för drift och systemförvaltning, Stigge Persson, IT-Kundansvarig social och utbildningsförvaltning samt VBU, Anna Källsved, IT-chef, Jonny Bringås, teamledare för stöd och support, Leif Pettersson, kommunalråd Ludvika och Fredrik Rönning, kommunalråd Smedjebacken.

  Gemensamt IT-center i full gång

  Sedan årsskiftet är Ludvika och Smedjebackens kommuns IT-avdelningar sammanfogade till en. IT-center som den nya konstellationen heter har nu inlett arbetet med att gemensamt tillgodose grannkommunernas IT-behov.

  Kontorskomplexet på Valla i Ludvika har sedan länge inhyst Ludvika kommuns IT-avdelning.
  Vid nyår ökade personalstyrkan från 17 till 28 när Smedjebackens kommuns IT-personal gjorde resan över kommungränsen. Dessutom har en ny chef rekryterats, Anna Källsved som närmast kommer från en liknande befattning i Skellefteå kommun.

  Starkare drift och service

  Syftet med sammanslagningen är att kunna stå starkare både vad gäller service och drift idag, men även att stå redo inför kommande utmaningar som väntar runt hörnet.

  – Digitaliseringen pågår för fullt i vårt samhälle och detta ställer stora krav på oss som kommunala organisationer. När vi nu sammanför personalstyrkorna från Ludvika och Smedjebacken kan vi fördela resurserna på ett effektivt sätt samtidigt som vi breddar vår kompetens, berättar Anna Källsved.

  Huvudkontoret för IT-center blir i Ludvika, men dagligen kommer någon/några från personalen befinna sig på arbetsplatser i Kommunhuset i Smedjebacken.

  Gemensam nämnd

  Sammanslagningen har politiskt inneburit att en gemensam nämnd skapats mellan de båda kommunerna. Servicenämnden som den heter består av kommunalråden från de respektive kommunerna, Fredrik Rönning och Leif Pettersson.

  Måndag 27 januari sammanträdde den nya nämnden för första gången. Då undertecknades samarbetsavtalet officiellt.

  Personalen har delats upp i olika team som ansvarar och sköter allt från stöd och support till drift och systemförvaltning, allt för att kunna leverera så bra service som möjligt till de kommunanställda.

  – Vi har varit igång en månad nu och det känns riktigt bra, avslutar Anna Källsved.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 28 jan 2020

  Uppdaterad: 29 jan 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.