Nyhet

  Khabibullokh Philip Sunnatullaev på Lingongården.

  Khabibullokh Philip Sunnatullaev på Lingongården.

  Philip trivs som vikarie inom vård och omsorg

  Han vill så mycket, det blir tydligt på en gång. Philip hälsar välkommen till Lingongården med ett leende och berättar sedan om allt bra jobbet som vikarie för med sig.

  Khabibullokh Philip Sunnatullaev kommer från Uzbekistan, men har hunnit bo i många länder. Han kom till Sverige 2014, men fick vänta fyra år på uppehållstillstånd. Under tiden studerade han på Stegelbackens skola och jobbade extra på Ica i Grangärde.

  Nu läser han på vårdskolan, samtidigt som han är vikarie inom vård- och omsorgsförvaltningen, samtidigt som han fortfarande har kvar extraknäcket på Ica.

  Hur går det ihop?

  Med en ambitiös inställning och bra planering.

  – Jag lägger själv in i schemat så att bemanningsenheten vet när jag kan jobba, berättar han.

  Målmedveten

  Philip ger ett målmedvetet intryck. Han vill bli färdig med studierna, få en tillsvidareanställning och sedan vid sidan om jobbet fortsätta att plugga upp andra ämnen, såsom fysik och kemi. Han nämner några framtida drömjobb, där läkare är ett.

  Vikariatet inom vård- och omsorgsförvaltningen är en utmärkt grund att stå på, tycker han. Här kompletterar han de teoretiska kunskaperna med praktisk erfarenhet; får träffa människor med olika sjukdomsbilder.

  Han började vikariera inom psykiatrin.

  – Men jag sade ”jag vill ha mer”, säger han och ler.

  Bra att prova

  Och vetgirighet belönas. Nu har han provat på att jobba inom LSS-boende, för att i skrivande stund vara på hemtjänsten.

  – Ungdomar har det bra här i Ludvika kommun. Man kan skriva ett personligt brev och söka det här jobbet, så har man provat på det innan man bestämmer sig om man vill utbilda sig inom det. Och det kommer alltid att finnas jobb. Alla blir gamla.

  Han har bara gott att säga om arbetsplatsen.

  – Vi jobbar i team. På morgonen samlas vi och tar en kopp kaffe. Det är lugnt och mysigt. Samma sak i slutet av dagen. Det är inte så att alla bara åker hem, utan man får frågan om allt gått bra och om man mår bra. Det är ett riktigt teamarbete och vi har skoj.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 12 feb 2020

  Uppdaterad: 12 feb 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.