Nyhet

  Riksväg 66.

  Riksväg 66.

  Trafikverket håller informationsträff inför ombyggnad av väg 66

  Trafikverket bjuder in till öppet informationsmöte om planerade åtgärder för sträckan, hur processen ser ut och svarar på frågor. Torsdag den 20 februari klockan 18.00-20.00 i Folkets hus Ludvika, lokal Festsalen.

  Trafikverket planerar att bygga om väg 66 mellan Ludvika och Smedjebacken, samt mellan Smedjebacken och ”Oti” vid länsgränsen Dalarna/Västmanland. Åtgärder ska göra vägen mer trafiksäker bland annat med mittseparerad vägbana och färre utfarter.

  Sträckan kännetecknas av att fordon håller höga hastigheter och att den har relativt hög andel tung trafik. Samtidigt har vägen brister i trafiksäkerhet och är olycksdrabbad.

  Osäkra korsningar

  Bland annat finns många utfarter och osäkra korsningar. Där vägen passerar genom eller nära bebyggelse finns svårigheter för oskyddade trafikanter att röra sig längs med och tvärs över vägen.

  Samråd kommer att pågå 2020-02-20 – 2020-03-13 för att få in synpunkter och yttranden om föreslagna åtgärder i den vägplan som Trafikverket arbetar med för väg 66.

  Handlingar

  Handlingar (publiceras 20 februari) och mer information om hur du lämnar synpunkter finns på projektets webbsida: trafikverket.se/vag66-ludvika-otilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 19 feb 2020

  Uppdaterad: 19 feb 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.