Nyhet

  Brukarna nöjda med socialtjänsten

  Tummen upp för socialsekreterarna! Den senaste brukarundersökningen var ett av ärendena på onsdagens social- och utbildningsnämnd.

  Årsbokslutet för individ- och familjeomsorgen visar att verksamheten överskrider sin budget med omkring 28,5 miljoner kronor. Det är dock en stor förbättring gentemot den prognos för bokslut som lades under första halvåret. Stora delar av förklaringen är att medborgarnas behov av både ekonomiskt bistånd och samhällsvård och skydd är större än tilldelad budget.

  Verksamheten inom förskola och grundskola använde omkring 9,4 miljoner kronor mindre än tilldelad budget. Det beror till stor del på minskning av lokalhyror och på att förskolan Bäret inte kunde öppnas som planerat, samt omfattande arbete med att begränsa inköp och vikarieanvändningen.

  En kontroll har visat skillnader i rapporterad och verklig inkomst hos vårdnadshavare till barn i förskola och fritidshem. Nettoskillnaden är omkring 600 000 kronor. Dessa tillkommande medel beslutar social- och utbildningsnämnden ska gå till att driva öppen förskola.

  Fjolårets brukarundersökning inom individ- och familjeomsorgen besvarades av 268 personer. Det är en markant ökning jämfört med tidigare år.

  De svarande ger positiva omdömen om bland annat tillgängligheten, hur lätt det är att förstå informationen och hur nöjda de sammantaget är med stödet de får (samtliga värden är högre än rikssnittet).

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 20 feb 2020

  Uppdaterad: 20 feb 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.