Nyhet

  Så här ser förslaget på multihall ut. I mitten syns den gemensamma entrén.

  Så här ser förslaget på multihall ut. I mitten syns den gemensamma entrén.

  Så här kan en ny multihall i Marnäs komma att se ut

  Här är de preliminära skisserna på en multihall som politikerna tillsammans med skolan och föreningslivet nu ska ta ställning till.
  – Det här är en av de viktiga punkterna i vår gemensamma plattform, säger kommunalråden Leif Pettersson (S) och HåGe Persson (M).

  Arkitektfirman GKAK, som Ludvika kommunfastigheter har ramavtal med, har tagit fram underlaget. Det visar en byggnad med en bruttoarea om ungefär 5300 kvadratmeter. Den stora hallen byggs i ett plan och intilliggande ytor blir i två plan. Byggnaden möjliggör en gemensam entré tillsammans med ishallen.

  Hallen, som i materialet fått arbetsnamnet Solvikshallen, ska rymma två planer som möjliggör utövande av olika idrotter, såsom innebandy, handboll och basket. Både skolan och föreningslivet ska kunna använda den.

  Evenemang

  Dessutom ger den utrymme för mässor, konserter och evenemang av olika slag. Vid sådana tillfällen kommer omkring 2000-2500 åskådare att få plats. Utdragbara läktare finns med i konceptet.

  Tanken är också att hallen ska rymma kafé, restaurang och gym där någon aktör kan hyra in sig. Ishallen får omklädningsrum här.

  Med i planerna finns också kontor för föreningar liksom någon form av föreningsshop.

  Fortsatt diskussion

  Området där hallen är tänkt att byggas, mellan höghusen och ishallen, omfattas av en pågående detaljplaneprocess. Delar av ytan där gamla Marnässkolan ligger ska bli parkeringar.

  Materialet utgör som sagt ett underlag som politiken kan diskutera tillsammans med skolan och föreningslivet. Nästa fråga handlar om finansiering. Någon exakt tidsplan för det finns inte än.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 06 mar 2020

  Uppdaterad: 06 mar 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.