Nyhet

  Åtgärder för det lokala näringslivet

  Ludvika kommun har tillsammans med resterande kommuner i Dalarna beslutat att stötta näringslivet i respektive kommun med olika åtgärder.

  Kommunstyrelsens ordförande Leif Pettersson tycker att det känns bra att länets kommuner håller ihop i den här frågan.

  – Och vi följer så klart utvecklingen inom vårt lokala näringsliv, säger han.

  Lista med åtgärder

  Här är den version av den gemensamma listan som gäller för Ludvika kommun:

  • De företag som har problem att betala kommunala avgifter/fakturor uppmanas att ta kontakt med oss för att hitta en lösning, exempelvis i form av en avbetalningsplan. Det gäller fakturor från Ludvika kommun, WBAB, LKFAB och LudvikaHem.
  • Kommunen och dessa kommunala bolag kommer att göra allt vi kan för att fakturor från leverantörer av varor och tjänster betalas så snabbt som möjligt.
  • Företag som har pågående tillstånds- och tillsynsärenden kan kontakta kommunen för bedömning av om de går att skjuta upp.
  • Olika typer av kompetensinsatser ut mot företagen kan komma att göras i kommunens regi.
  • Kommunen möjliggör att uteserveringar kan flytta ut sina verksamheter redan under vecka 13, men ansökan hos polisen behövs.
  • Pågående upphandlingar finns på www.upphandlingscenterfbr.selänk till annan webbplats.
  • Företag/företagare har möjlighet att vända sig till kommunens näringslivskontor vid frågor och vägledning.

  Tårta blir presentkort

  Från en början var en tanke att bjuda samtliga anställda på tårta för det hårda lagarbetet som möjliggjorde att kommunens ekonomiska mål nåddes. Under rådande omständigheter anser den styrande majoriteten att det är en bättre lösning att kommunens anställda får ett presentkort från Unika Ludvika. På så sätt kan vi både visa vår uppskattning till de anställda och samtidigt stötta den lokala handeln.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 25 mar 2020

  Uppdaterad: 26 mar 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.