Nyhet

  Kort från samhällsbyggnadsnämnden

  Här är ett urval av vad som togs upp på onsdagens möte med samhällsbyggnadsnämnden.

  Nämnden beslutade att förvaltningen ska behandla alla vägföreningar på ett likartat sätt, vilket fram till nu inte fullt ut har gjorts. I och med beslutet klarläggs det att föreningarna har det fulla ansvaret för drift och underhåll av deras respektive vägar. Det är med andra ord inte ett kommunalt ansvar.

  Cykelbokslut

  Ludvika kommuns cykelbokslut säger bland annat att strax över sex kilometer nya cykelvägar anlades och att närmare 150 cykelparkeringar har rustats upp eller anlagts under de senaste tre åren.

  Samhällsbyggnadsnämnden föreslår kommunfullmäktige att höja avgiften för de offentliga laddplatserna för elbilar. Nu kostar det 1,50 kronor per kilowattimme och förslaget är att det ska kosta 2,40 kronor.

  Program för aktivitetsytor

  Nämnden gav också förvaltningen i uppdrag att ta fram ett åtgärdsprogram för aktivitetsytor. Som sådana räknas bland annat lekparker, bollplaner, utegym, multiarenor, skateparker och parker. Programmet ska vara ett underlag för politiker och tjänstemän i kommunens långsiktiga arbete och visa vilka platser som är lämpliga att anlägga sådana ytor på.

  Det här är bara ett urval av vad nämnden avhandlade. Fullständiga handlingar finns på sidan möten och protokoll.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 26 mar 2020

  Uppdaterad: 26 mar 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.