Nyhet

  I korthet om busstider, skolbyggen och stöd för studier

  Här är en sammanfattning av social- och utbildningsnämndens senaste sammanträde.

  Social- och utbildningsförvaltningen har tagit fram nya riktlinjer som gör det möjligt för sökande att få försörjningsstöd vid vissa studier. En prioriterad grupp i urvalet är familjeförsörjare som långvarigt har fått bistånd. Nämnden antar riktlinjerna.

  Konsekvenser av busstider

  En rapport från förvaltningen beskriver flera negativa konsekvenser av det nuvarande läsårets ändrade buss- och skoltider. De elever som åker buss för längre skoldagar. Många lärare berättar om trötta och hungriga elever i slutet av skoldagen och om hur studierna påverkas negativt.

  Dessutom är skolans avslutningsdag samtidigt för grundskolan och gymnasieskolan nuvarande läsår. Det finns en risk att det bidrar till att det blir ”stökigt”.

  Lokalfrågor utreds

  Planen att bygga om Knutsbo och Junibackens skola avslutas. Däremot ska det utredas vad en kostnad för att bygga ut Solviksskolan med 100-200 elevplatser skulle kosta.

  Andra lokalfrågor som utreds är flytt av familjecentralen från ”Lilla Kyrk”, leasing av moduler till Vasaskolan och Knutsbo skola, samt ombyggnation av Vasaskolan.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 31 mar 2020

  Uppdaterad: 31 mar 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.