Nyhet

  Margit träffade barnbarnsbarnet med hjälp av nya surfplattan

  Ny teknik i form av två surfplattor gör det möjligt för de boende på Granliden i Grängesberg att ha videosamtal med sina anhöriga.

  Margit Johansson fick hjälp av Inga-Lill Gustafsson

  Inga-Lill Gustafsson och Margit Johansson.

  Initiativet är uppskattat i tider när fysiska besök på äldreboenden inte är tillåtet.

  Först ut att testa tekniken på Granliden var Margit Johansson som fick hjälp av personalen Inga-Lill Gustafsson att ringa ett videosamtal till Margits barnbarn Andreas och barnbarnsbarnet Astrid, 7 år, som bor i Helsingborg.

  Visade hönor

  Det var ett mycket uppskattat samtal av dem alla och Andreas passade på att visa Margit deras hus, hönorna på gården och vädret i Helsingborg. Bilden var mycket klar och stor tyckte Margit.

  Margit och Andreas ser fram emot fler liknande samtal som dessa.

  Bra lösning

  Enhetschef Cecilia Nordström och biträdande enhetschef Linda Petterson med personal på Granliden är mycket positiva till lösningen. Information till anhöriga kommer att lämnas ut och en bokningslista kommer att skapas för att personalen ska kunna hjälpa de boende med att ringa upp de anhöriga via verktygen FaceTime, Skype eller Google Hangout.

  Förvaltningen har köpt in surfplattor till samtliga särskilda boenden, även om alla enhetschefer i skrivande stund inte hunnit hämta dem än.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 21 apr 2020

  Uppdaterad: 21 apr 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.