Nyhet

  Malin Sommarsjö och Erik Odens.

  Malin Sommarsjö och Erik Odens.

  Här kan företagarna få hjälp

  Många företag inom kommunen är kreativa, nyskapande och drivna – även i rådande situation. Den bilden har nya näringslivsutvecklaren Malin Sommarsjö.

  Bollplank må vara en sliten term, men den beskriver ändå ganska bra rollen som Malin Sommarsjö och näringslivschefen Erik Odens har.

  – Man kan höra av sig till oss för att få hjälp att hitta lösningar. Vi har koll på vart man kan vända sig i olika frågor. Mycket handlar ju om att hitta information och bolla idéer, säger Malin.

  Skapa samarbeten

  Det kan handla om att hjälpa till att sammanföra olika företag och föreningar, för att på så sätt skapa nya samarbeten. Näringslivsenheten står för överblicken och kan hjälpa till att lösa de problem som dyker upp.

  – Det här är sådant som vi alltid ska göra, men nu lägger vi in en högre växel.

  Bra inblick

  Malin kommer närmast från Ludvika kommuns arbetsmarknads- och integrationsenhet där hon den sista tiden framför allt jobbade med kompetensförsörjning och social hållbarhet – något som också är hennes absoluta hjärtefrågor.

  Med den bakgrunden hade hon redan en bra inblick i kommunens företagsnätverk. Bara dagar in i det nya jobbet som näringslivsutvecklare fortsätter hon att imponeras av framåtandan.

  – Bilförsäljarna ställer fordon till förfogande för Shoppingbudet och erbjuder sig att hämta och lämna bilar hos kunder. Andra företag ställer om sin produktion. Det är fint att se de här initiativen.

  Skiljer sig åt

  Sedan är både hon och Erik naturligtvis helt på det klara med att situationen skiljer sig åt mellan olika företag och olika branscher.

  – Vissa är inte påverkade alls, medan andra redan har tvingats permittera personal.

  Budskapet till företagen är dock tydligt. Här finns stöttning att få, oavsett hur långt man kommit i sina egna tankar och idéer.

  Mer info till företag

  På vår sida Information om coronaviruset finns en speciell flik som vänder sig till företagare. Där finns både information och länkar.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 23 apr 2020

  Uppdaterad: 23 apr 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.