Nyhet

  Inga återbetalningskrav av föreningsbidrag till kulturföreningar

  Det har inkommit frågor till verksamheten för kultur från kulturföreningar som undrar om de nu kommer att bli återbetalningsskyldiga.

  Frågan ställs utifrån att föreningarna inte kan genomföra vad som planerats under året, vilket verksamhetsbidraget till viss del betalas ut för.

  Flera kulturföreningar är arrangörer av musik film, teater, utställningar samt många andra slags kulturevenemang som de nu måste ställa in på grund av coronasituationen.

  Får behålla bidrag

  Vi vill därför informera alla kulturföreningar att vi inte kommer att begära återbetalning av vare sig verksamhetsbidragen eller arrangemangsbidragen för 2020. Många föreningar kommer att drabbas hårt ändå på grund av intäkter vid evenemang som nu går om intet.

  Vi kommer inte att betala ut ”förlustbidrag”, men föreningarna får i stället behålla bidragen som är utbetalade. Många kulturföreningar har berättat att de i stället hoppas genomföra vissa evenemang till hösten eller vintern.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 04 maj 2020

  Uppdaterad: 04 maj 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.