Nyhet

  Det här är exempel på satsningar. Vilka det faktiskt blir, får framtiden utvisa.

  Det här är exempel på satsningar. Vilka det faktiskt blir, får framtiden utvisa.

  Extra pengar ska ge barn och unga en bra sommar

  Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade på tisdagen att fördela extramedel i form av 1 miljon kronor till näringslivet och 1,5 miljoner kronor till ungdomar och föreningsliv.

  Syftet med satsningen för barn och unga är att den målgruppen ska få ett så bra sommarlov som möjligt under rådande omständigheter. Många aktiviteter av typen ridläger, fotbollsskolor, kollo och semesterresor kommer att ställas in eller ske i förändrad form.

  – Om vi inte gör något riskerar barn och unga att få en tråkig sommar, säger Peter Hoxell och Göran Gullbro, verksamhetschefer på fritid och idrott respektive kultur och ungdom.

  – Vi måste ha ett hemmaplansperspektiv och tro att det går att ha en bra sommar ändå, fortsätter de.

  Material och utrustning

  500 000 kronor är avsedda att gå direkt till föreningarna och duon understryker hur viktig samarbetet med dessa är.

  1 miljon kronor ska gå till material och utrustning, något som kommer att ge vinster även på sikt. Det kan vara sådant som volleybollnät, digitala tävlingar, fotokurser, boksatsningar och nya fotbollsmål. Satsningen ska gagna hela kommunen och därför är kontakten med föreningar och byalag grundläggande även här.

  – Att vi ska ha delaktighet från ungdomarna är självklart, men exakt hur får vi se. Det kommer vi att jobba med nu.

  Näringslivet

  1 miljon kronor fördelas på olika satser inom näringslivet. Bland annat går 300 000 kronor till en ansökan till ett projekt inom Europeiska socialfonden. Projektets totala budget är 3,7 miljoner kronor. Det ska stärka företagens konkurrenskraft och möjliggöra kompetensutvecklande insatser.

  250 000 kronor går till att säkra Shoppingbudets verksamhet; ett initiativ som gör att riskgrupper kan få hemleverans av varor från lokala butiker.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 06 maj 2020

  Uppdaterad: 06 maj 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.