Nyhet

  Så här kan en krislåda se ut

  Så här kan en krislåda se ut

  Krisberedskapsveckan – med artister som uppträder varje dag

  Nu pågår Krisberedskapsveckan. Det här året är det lättare för de flesta att sätta sig in i vad en kris kan medföra – spridningen av covid-19 är trots allt en enorm samhällsstörning.

  Ett av de aktuella budskapen just nu är ”håll i och håll ut”. Det är med andra ord viktigt att inte för tidigt påbörja en återgång till det normala.

  När covid-19 började spridas i Sverige handlade många mer matvaror än normalt, vilket gjorde att butikernas hyllor på sina ställen gapade tomma. Människors egen beredskap är grunden i Krisberedskapsveckan. Alla behöver vara förberedda, efter förmåga, om något händer.

  Se Heidi Anderssons film som handlar om hemberedskap och hur man kan fylla en krislåda med det viktigastelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Livespelningar

  En del av kampanjen äger rum på Dinsäkerhets instagramkonto, där artister varje dag klockan 15 kommer genomföra en livespelning för att hylla alla bra initativ som tagits under coronakrisen.

  • Mån 11 maj - Thomas Stenström
  • Tis 12 maj - Petter
  • Ons 13 maj - Tjuvjakt
  • Tors 14 maj - Kalle Moraeus
  • Fre 15 maj - HEMLIG
  • Lör 16 maj - Silvana Imam
  • Sön 17 maj - Molly Sandén

  Öka motståndskraft

  Krisberedskapsveckan är sedan 2017 en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Årets kampanj som genomförs 11-17 maj, anpassas till den pågående pandemin.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 12 maj 2020

  Uppdaterad: 12 maj 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.