Nyhet

  Maria Skoglund blir ny kommundirektör

  Kommunstyrelsen fattade under tisdagen beslut om att erbjuda jobbet som ny kommundirektör till Maria Skoglund.

  Maria Skoglund

  Maria Skoglund

  Maria Skoglund kommer närmast från en tjänst som verksamhetsdirektör för Statens institutionsstyrelses missbruksvård. Hon är 44 år och bosatt i Kopparberg.

  Hon tillträder tjänsten som kommundirektör 1 september.

  Varför sökte du det här jobbet?

  – Det finns inget nästa steg för mig där jag jobbar nu och jag vill växa i mitt chefskap. Jag gick en kurs på Handelshögskolan för en tid sedan och träffade där flera kommundirektörer. Jag blev intresserad när de beskrev sin vardag och tyckte att det lät spännande och utmanande. De hade alla tagit sig an uppdraget på olika sätt, vilket fick mig att tänka att det finns stora möjligheter att lägga min egen dimension på uppdraget.

  Vad känner du att du framför allt kommer att bidra med?

  – Mitt engagemang, driv och intresse för frågorna. Jag vill framåt, är målmedveten och tror att jag har goda förutsättningar att få med andra på banan. Alla medarbetare är lika viktiga och vi går till jobbet för att vi har ett uppdrag som vi gemensamt ska lösa. Jag kan inte stå ensam och driva på; jag måste ha medarbetarna med mig och jag tror att jag har förmåga att skapa entusiasm.

  Vad vet du om Ludvika kommun, som organisation och som geografisk plats?

  – Jag är från Kopparberg och har varit i Ludvika en del, så kommunen är inte obekant för mig. Med det sagt har jag så klart mycket att lära, både om kommunen och det kommunala. Jag vill komma ut och se så mycket som möjligt och skapa relationer med de som jobbar närmast. Det kommer att ta ett tag, men det är något jag ser fram emot. Jag har fått en del inspel från intervjuerna om vilka utmaningar och prioriterade områden vi har. Nu handlar det om att kliva in, känna av hur vi är rustade och hur vi når i mål.

  Vem är personen Maria Skoglund?

  – Jag tycker om att umgås med min familj och att vara med på aktiviteter med barnen. Jag har sambo och tre barn, tycker om att åka slalom, tränar både kondition och styrka och har som ambition att springa ett maraton i framtiden.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 19 maj 2020

  Uppdaterad: 20 maj 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.