Nyhet

  Kort från samhällsbyggnadsnämnden

  På samhällsbyggnadsnämndens möte fattades beslut om att gå vidare med Handelsområde Lorensberga och att börja jobba med planen för ett nytt bostadsområde.

  Det här är bara ett urval av de ärenden som avhandlades. Handlingarna i sin helhet finns på sidan Möten och protokoll.

  Utveckla handelsområde

  Den aktuella delen av Handelsområde Lorensberga ligger mellan väg 50 och Lorensbergatjärn, intill bland annat Dollarstore och Kurts husvagnar. Detaljplanens syfte är att utveckla handelsområdet och möjliggöra ny mark för exempelvis handel och industri.

  Nämnden beslutade att granskning av planen ska genomföras. Det innebär att den som är berörd har rätt att lämna synpunkter på förslaget.

  Fem parhus

  Väsmansbacken är en detaljplan som ska tas fram för del av fastigheten Gonäs 1:36. Den ligger öster om Gonäs reningsverk.

  Där vill en person i första hand bygga fem parhus i två plan. Bostäderna får ett strandnära läge, men placeras utanför strandskyddets 100 meter.

  Kommunens planeringsenhet ska nu arbeta fram ett detaljplaneförslag. Processen, inklusive vatten och avlopp, bekostas av den sökande.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 16 jun 2020

  Uppdaterad: 16 jun 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.