Nyhet

  Lekfulla figurer i svart/vitt.

  Skisser på konstverk vid nya rondellen

  Nu har konstnären Johan Bergström Hyldahl presenterat en första skiss på de tre konstverk som ska pryda gångtunnlarna vid den nya rondellen vid korsningen väg 50 – Snöåvägen längs genomfarten. Den delen av projektet beräknas vara klar 2022.

  Bilderna är lekfulla till temat och är tänkta att sprida glädje. Figurerna på bilden intill är framtagna med datorprogram som används för att skapa animerad film. För att sedan applicera dem på tunnelväggarna används tekniken grafisk betong, som kan jämföras med etsning eller silkscreentryck. Det betyder att kontraster skapas mellan de partier som har slät betong och de partier där den underliggande ballasten är exponerad.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 09 jul 2020

  Uppdaterad: 09 jul 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.