Nyhet

  Viktigt att veta om skolskjuts

  Inför årets skolstart vill Ludvika kommun informera om skolskjutsen.

  Bussvärdar

  Vi kan med glädje berätta att vi har två bussvärdar som kommer att bemanna bussarna i Ludvika kommun, med viss rotation på linjerna. Deras uppgift är att tillsammans med chauffören skapa trygghet och lugn på bussarna.

  Framdörrar stängda

  I och med covid-19 så är framdörrarna fortfarande stängda på bussarna. Det innebär att eleverna inte kan aktivera sitt skolkort på samma sätt som vanligt, framme hos chauffören.

  Fram tills bussarna öppnar sina framdörrar igen så är det okej att åka utan att skolkortet är aktiverat, men det är viktigt att ha med sig skolkortet. Man kan om man vill aktivera skolkortet på biljettköpsställen. I Ludvika kommun är det på COOP i Grängesberg, Visit Dalarna på Resecentrum och COOP Ludvika gård. Man kan även aktivera skolkortet i biljettautomaten som finns på Resecentrum i Ludvika.

  De eleverna som reser med tåget in från Grängesberg aktiverar sitt skolkort hos tågvärden.

  Avboka taxiresor

  Detta läsår har vi cirka 170 elever som reser med taxilösningar till och från skolan. Det innebär att det är ett enormt tryck på våra taxibilar och extra viktigt att du som vårdnadshavare avbokar alla resor som inte ska användas. Avbokningar sker till 0774-44 00 00 eller bokning@dalatrafik.se. 

  Det är fortfarande viktigt att inte resa med sjukdomssymtom och att tvätta händerna ofta.

  Frågor?

  Vid frågor, beröm och klagomål, vänd er till skolskjutssamordnaren, 0240-861 14.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 14 aug 2020

  Uppdaterad: 14 aug 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.