Nyhet

  Välkomna till ett nytt läsår!

  Vi önskar elever, personal och vårdnadshavare varmt välkomna till en ny termin. Här är några korta punkter som kan vara bra att känna till inför skolstarten tisdag 18 augusti.

  Den bästa skolan

  ”Varje skola ska vara den bästa skolan för varje elev som går där”. Så lyder den vision som pedagoger och rektorer arbetat fram inför det nya läsåret. Den handlar bland annat om att skapa bästa möjliga lärmiljöer, trygghet, studiero och en undervisning med tydlig struktur – som utmanar eleverna utifrån deras egna förutsättningar.

  För tredje året i rad ökar behörigheten till gymnasiet hos eleverna i Ludvika kommuns skolor (vi ligger över både läns- och rikssnittet). Visionen ska gynna möjligheterna att fortsätta den trenden.

  Vi hjälps åt

  Under hösten behöver vi alla hjälpas åt, för att hålla i och hålla ut. Vi måste värna om varandra och komma ihåg att vi fortfarande har covid-19 i vårt samhälle. Friska barn och elever ska delta i undervisningen och är välkomna till förskola och skola. Om man är sjuk ska man stanna hemma, även vid lindriga symtom.

  Det finns mer information om hur covid-19 hanteras inom skolan på sidan Information om corona-viruset för skolor och förskolor.

  Skolresor

  Alla frågor om skolresor, skolkort och tidtabeller hänvisar vi till vår skolskjutssamordnare, 0240-861 14. Läs också mer i nyheten Viktigt att veta om skolskjuts.

  Frågor?

  Var och en är välkommen att höra av sig till respektive skola med mer specifika frågor. Kontakta gärna vår växel, 0240-860 00, så hjälper de dig rätt.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 17 aug 2020

  Uppdaterad: 17 aug 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.