Nyhet

  Fanny Rudh med barnen Tilde Ekehov-Hultgren och Iris Ekrot.

  Fanny Rudh med barnen Tilde Ekehov-Hultgren och Iris Ekrot.

  Bäret – en fräsch förskola med högt i tak

  På fredagen invigdes formellt förskolan Bäret på Ludvika gård.

  Lola Aritova-Fällman och Iris Ekrot

  Lola Aritova-Fällman och Iris Ekrot.

  Personalen får då och då frågan om det är en tillfällig förskola. Den som ser någon av de fyra rymliga utegårdarna eller vandrar genom de ljusa, fräscha lokalerna förstår att så inte är fallet.

  Engagerad personal

  Här finns fem avdelningar, varav tre för mindre barn (1-3 år). I skrivande stund arbetar tolv pedagoger här. Maria Sandin och Helena Åkesson är två av dem.

  – Vi har engagerad och motiverade personal som brinner för språkutveckling och värdegrund, berättar de.

  "Jag kan om jag får"

  Förskolans motto är ”Jag kan om jag får”. Det betyder att personalen utgår från barnens egen utveckling, arbetar med deras självkänsla och stöttar dem för att de ska kunna klara saker själva.

  Maria och Helena hyllar stämningen bland personalen och tillskriver sin chef Jaana Mikkilä-Nilsson en hel del av framgångarna.

  Rymligt

  En annan starkt bidragande orsak är miljön. Bäret är rymlig, både inne och ute. Tillagningsköket är väl tilltaget. Personalen har egna arbetsrum. Det är nära till skogen. Här finns en mångfald både bland pedagoger och barn. Det är högt i tak, som det brukar heta, med konstruktiva, kreativa diskussioner.

  – Jag tycker att jag utvecklas varje vecka här, säger Helena Åkesson.

  Kommunalrådet Leif Pettersson klippte bandet som Seden Hassan och Hafsa Liban höll i. I bakgrunden social- och utbildningsnämndens ordförande Håkan Frank.

  Kommunalrådet Leif Pettersson klippte bandet som Seden Hassan och Hafsa Liban höll i. I bakgrunden står social- och utbildningsnämndens ordförande Håkan Frank.

  ___

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 28 aug 2020

  Uppdaterad: 28 aug 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.