Nyhet

  Maria Skoglund.

  Maria Skoglund.

  Nya kommundirektören Maria Skoglund brinner för struktur och bra bemötande

  Nu har Maria Skoglund, 44, gjort sin första vecka som kommundirektör.
  – Jag är jätteglad över hur jag har blivit välkomnad, säger hon.

  Hon konstaterar att mycket av den första tiden kommer att handla om kunskapsinhämtning. Maria Skoglund har en gedigen bakgrund inom statlig verksamhet. De senaste fem åren har hon varit verksamhetsdirektör för missbruksvården inom Statens institutionsstyrelse.

  Viktigt med delaktighet

  Nu ska hon sätta sig in i de delar som utmärker kommunal verksamhet, liksom arbetet som vd i det nya bolaget Ludvika Stadshus AB.

  – Jag är väldigt glad över att ha fått det här uppdraget. Jag har redan sett att det finns bra arbete som görs, men också utmaningar.

  – Den första tiden kommer jag att ägna mig åt att lära känna kommunen och dess medarbetare. Jag kommer att gripa tag i olika områden efter hand och där är det viktigt med delaktighet.

  Gillar ordning och reda

  Hon brinner för bemötande- och värdegrundsfrågor, är mycket för struktur, rutiner och processer.

  – Vi ska tåla att bli granskade. Vi ska ha ordning och reda och om vi misslyckas, då ska vi rätta till det. Vi måste vara ödmjuka; det finns utvecklingsområden och dem ska vi hugga tag i. En god dialog är en förutsättning för det.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 07 sep 2020

  Uppdaterad: 07 sep 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.