Nyhet

  Ulla Köhler, vd för Grand Hotel Elektra, Ulrika Andersson, affärsutvecklare på Visit Dalarna och Erik Odens, näringslivschef.

  Ulla Köhler, vd för Grand Hotel Elektra, Ulrika Andersson, affärsutvecklare på Visit Dalarna och Erik Odens, näringslivschef.

  InfoPoints erbjuder service närmare besökarna

  Syftet med InfoPoints är att informationen ska finnas där besökarna redan är.
  – Det är fantastiskt att vi med det här får en spridning i hela kommunen, från en punkt för turistinformation till flera, säger näringslivschef Erik Odens.

  En InfoPoint är en enklare variant av en bemannad turistinformation. I Ludvika kommun är fem sådana på gång i närtid, men fler ska det bli.

  Fördel för gästerna

  Grand Hotel Elektra är en av dessa.

  – Det är en fördel för våra hotellgäster om vi kan lära oss mer, säger vd Ulla Köhler, vars personal ska utbilda sig inom kort så att hotellet kan bli certifierad InfoPoint.

  Del av värdskapet

  En annan är Våffelbruket på Hammarbacken.

  – Vi finns ju där besökarna redan är och det gör att de inte behöver leta sig fram till en turistbyrå. Vi har märkt det i sommar att de broschyrer vi lagt ut har gått åt. Gästerna är intresserade av att besöka fler platser och det är en del av vårt värdskap att berätta mer, säger Katarina Unemar som driver Våffelbruket.

  Utspridda

  Lägg därtill Grengehuset i Grangärde, Säfsen Resort i Fredriksberg och Ateljé Vävglädje i Sunnansjö.

  – Det kommer att bli fler. Tanken är att de ska vara utspridda i hela kommunen, säger Ulrika Andersson på Visit Dalarna.

  InfoPoints ingår i Visit Dalarnas strategi för framtiden. Statistiken visar att färre turister besöker en turistbyrå i dag. Många av Ludvika turistbyrås besökare har varit ortsbor som köper tågbiljetter eller biljetter till evenemang.

  Arbetar med besöksnäringen

  På Mötesplats näringsliv är målsättningen att anställa en person som delvis ska arbeta med frågor kring besöksnäring.

  – Om någon behöver extra stöd och hjälp med att lära sig att beställa biljetter via dator, så hjälper vi till med det, säger näringslivschef Erik Odens.

  Visit Dalarna kan man dessutom få kontakt med både via telefon, e-post och chatt.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 14 sep 2020

  Uppdaterad: 14 sep 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.