Nyhet

  Kraftverksbyggnaden har behållit sin kulturhistoriska karaktär.

  Kraftverksbyggnaden har behållit sin kulturhistoriska karaktär.

  Petra levererar grön energi

  På onsdagen invigdes Petra. Hon gör att VB Kraft kan leverera ännu mer förnyelsebar energi.

  Skylten med namnet Petra.

  Skylten med namnet Petra.

  Kraftstationen ligger i Flögfors i Lindesbergs kommun. Här har VB Kraft i tre omgångar renoverat anläggningen. 2011 byttes kraftverkstuben, 2018 renoverades dammen och i år kraftverket.

  Den nya generatorn har fått namnet Petra. Traditionen bjuder att man döper den efter den kvinna som har namnsdag den dag man tar generatorn i drift, vilket var 29 juni i år.

  Lyckat projekt

  En mindre invigning blev det under onsdagens styrelsemöte med VB Kraft. Ceremonin blev mindre på grund av risken för smittspridning av covid-19.

  – Det här har varit ett lyckat projekt, som gör att vi höjer verkningsgraden i kraftverket med nio procent, säger VB Krafts VD Mattias Holmström.

  Bevarat karaktären

  Projektet är den största investeringen sedan Ludvika kommun tog över som ensamägare av bolaget 2017. Totalt äger bolaget elva kraftverk och är verksamt i fem kommuner.

  – I det här projektet har också ingått att upprusta och bevara den kulturhistoriska karaktär som kraftverksbyggnaden har, säger Leif Pettersson, kommunalråd och vice ordförande i VB Kraft.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 16 sep 2020

  Uppdaterad: 16 sep 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.