Nyhet

  Markanvisning, förskola och frisknärvaro – kortfattat från tre nämnder

  Här är några av de ärenden som avhandlades när tre av kommunens nämnder höll sammanträden under onsdagen.

  De tre nämnderna är samhällsbyggnadsnämnden, vård- och omsorgsnämnden samt social- och utbildningsnämnden.

  Handlingarna till vart och ett av sammanträdena finns på sidan Möten och protokoll. Det här är bara ett litet urval av vad som avhandlades.

  Radhus och lägenheter

  Samhällsbyggnadsnämnden godkände markanvisning till företaget FB Bostad. Företaget har visat intresse för att bygga 13 radhus och 12 lägenheter på Laggarudden. Markanvisningsavtalet innebär att bolaget har ensamrätt att förhandla med kommunen om att köpa marken.

  Social- och utbildningsnämnden avhandlade som ett av sina ärenden nya förskoleplatser. Beslutet blev att ytterligare 90 platser ska byggas i fastigheten på Östra Storgatan som tidigare innehöll Seco Tools.

  Ludvika kommun har de senaste åren byggt ut drygt 500 nya förskoleplatser.

  Handlingsplan för frisknärvaro

  Vård- och omsorgsnämnden fick bland annat en rapport om förvaltningens redovisade resultat, prognos och åtgärder för budget i balans samt en uppföljning av förvaltningens arbete med handlingsplanen för ökad frisknärvaro.

  Dessutom beslutade nämnden att förlänga de tillfälliga korttidsplatserna på Oasen med anledning av covid-19 till och med 31 januari 2021.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 24 sep 2020

  Uppdaterad: 24 sep 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.