Nyhet

  Större tillgång till bredband i kommunen

  Andelen hushåll i kommunen med möjlighet att få snabbt bredband via fiber fortsätter att öka. Aktuella sträckor just nu är Kåsen-Djupudden, Långvasselbron-Gravendal och Grängesberg-Kyrkviken-Hörksnäs.

  Syftet med utbyggnaden är att nå en så hög grad som möjligt av invånare som har möjlighet att skaffa fiberanslutning. Det innebär att stamnät byggs, medan det är upp till varje fastighetsägare att besluta om att ansluta sig.

  Regeringens och länets mål för täckningen förändras över tid. Nu är målet att minst 95 procent av invånarna ska ha tillgång till bredband med hastigheten 100 megabit.

  I Ludvika kommun beräknas täckningen under nästa år uppgå till mellan 95 och 98 procent.

  Sträckor

  Här är de nu aktuella sträckorna:

  • Kåsen-Hällsjön-Ställberget-Pickfallet- (Rastorpet-Södra Hällsjön) -Enkullhyttan-Sandbacken-Råbron-Flottbotten-Skommarudden- Janktorpet-Hörksbyn-Hagsand-Hörks hage-Skogstorp-Sandudden- Djupudden. Denna påbörjades andra kvartalet 2020
  • Långvasselbron-Roskmora-Nybröte-Torsberg- Jan-ols-Svenskfallet-Abborberg-Björkhult-Bringsjöberg-Aspfallet- Bocktjärn-Rifallet-Tallbacken-Holmtjärn-Nittkvarn-Hälltjärn-Lyckan- Lövtjärn-Palahöjden-Strömsdal-Gravendal. Denna påbörjades tredje kvartalet 2020.
  • Grängesberg-Kyrkviken-Hörksnäs. Denna påbörjas fjärde kvartalet 2020.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 30 sep 2020

  Uppdaterad: 30 sep 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.