Nyhet

  Ytterligare investeringar möjliggör skytte i toppklass

  Efter ytterligare investeringar och byggnationer, kan Ludvika Skytteförening stoltsera med 16 elektronikbanor med miljökulfång.

  Efter att ha varit ett önskemål under många år beslutade Ludvika Skytteförening att påbörja investeringen 2017 med byggnation av en målhall om tio banor, liksom att köpa in de första moderna elektronikbanorna.

  Dessa installerades under sommaren 2018, med fyra banor. Byggnationen, med bygglov och de första banorna, finansierades helt av Ludvika Skytteförening.

  Ytterligare sex banor

  Ludvika kommun beviljade medel för 2019 som räckte till att installera återstående sex likadana banor till den byggda målhallen. Banorna installerades med miljökulfång för samtliga tio banor. De tar hand om blyresterna. Installationen skedde sent på hösten och hann inte användas förrän från vårstarten 2020.

  Verksamheten under 2020 har som många andra varit märkt av covid-19-pandemin och under maj-juli arrangerades endast ett fåtal tävlingar.

  Medel beviljades

  Efter en fortsättning på samma investeringsäskande beviljades lika mycket medel för fortsatta investeringar. Det slutade med att Ludvika Skytteförening ansökte om bygglov för utbyggnad av befintlig målhall.

  Föreningen har bekostat hela byggnationen, inklusive ombyggnationer inne i skjuthallen. För investeringsmedlen köptes sex likadana banor med miljökulfång. Banan har sedan augusti 2020 16 toppmoderna banor. Det möjliggör träningskvällar med betydligt fler deltagare och att föreningen kan anordna tävlingar.

  Energibesparingar

  Stora energibesparingar har skett jämfört med de gamla energislukande elmotordrivna transportörerna.

  Under augusti 2020 har det anordnats klubbmästerskap, ett dubbeltest sportskytte, DM-tävlingar i såväl gevär som fripistol samt fyra hemmabanetävlingar.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 19 okt 2020

  Uppdaterad: 19 okt 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.