Nyhet

  Plus och minus med Ludvika som cykelkommun

  Nu har resultatet från Cykelfrämjandets cyklistvelometer kommit. Vi tänkte berätta lite om hur ni som svarat tycker att det är att cykla i Ludvika kommun.

  Generellt sett är strax över hälften av er nöjda. 4 procent instämmer helt och 43 procent instämmer i att ”det är tryggt att cykla i min kommun”. Det ger ett bättre snitt än nationellt, men inte ett vi nöjer oss med. Men mer om det längre ner.

  Vi får tummen upp för cykelparkeringar, skyltning och framkomlighet, men ett lägre betyg än snittet inom kategorierna belysning och underhåll.

  Vad gör vi nu?

  Hur går vi vidare med det här nu då? Jo, bland annat med hjälp av den trafikstrategi som är på gång. Vissa delar blir sedan mer konkreta i en plan för åtgärder. Där finns både belysning och åtgärder på beläggningen med.

  Avslutningsvis riktar vi ett stort tack till alla er som tyckte till – och till alla er som nyttjar våra gång- och cykelbanor!

  Ladda ner

  Cykelfrämjandets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om Cyklistvelometernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där går det att ladda ner resultat för alla deltagande kommuner.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 20 okt 2020

  Uppdaterad: 20 okt 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.