Nyhet

  Kort från social- och utbildningsnämnden

  Social- och utbildningsnämnden höll sammanträde på onsdagen. Ett ärende handlade om fler förskoleplatser.

  Det här är ett litet urval av de ärenden som togs upp på social- och utbildningsnämndens sammanträde. Fullständiga handlingar finns på kommunens hemsida, under Möten och protokoll.

  Ärendet om förskoleplatser har som faktagrund en prognos över barnantalet 2021-2025. Nämnden fick rapporterat till sig att antalet platser behöver bli fler, dels för att kunna erbjuda alla som behöver plats, dels för att kunna minska barngruppernas storlek.

  Förvaltningen fick i uppdrag att arbeta för att skapa fler platser.

  Utveckling av familjehem

  En rapport presenterade en granskning av familjehem. Syftet var att se om nämnden på ett ändamålsenligt sätt styr, följer upp och utvecklar arbetet med familjehemsplaceringar.

  Granskningen efterlämnar ett antal rekommendationer. De går bland annat ut på att ha tydligare mål av den politiska viljeinriktningen, se över riktlinjer, samt att analysera behovet av öppenvårdsinsatser.

  Lyckat sommarprojekt

  Nämnden fick en redovisning av individ- och familjeomsorgens sommarprojekt för ungdomar i åldern 13-16 år. Den visade bland annat att 12 ungdomar deltog och att 10 fullföljde. Projektet har haft en positiv utveckling på ungdomarnas utveckling. Samtliga ungdomar som fullföljde har klarat sina arbetsuppgifter på ett bra sätt.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 22 okt 2020

  Uppdaterad: 22 okt 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.