Nyhet

  Beslut ger stöttning till restauranger och caféer

  För att hjälpa de lokala krögarna har kommunen beslutat att avgifterna för uteserveringar utgår under 2020 och 2021.

  ­– Det är krögarna själva som kommit med önskemålet, i och med att de har det kämpigt nu. Sedan har kommunens tjänstepersoner tillsammans med politikerna bedömt hur det har gått att tillmötesgå, berättar Erik Odens, näringslivschef.

  Beslut i fullmäktige

  Det är samhällsbyggnadsnämndens ordförande Sören Finnström som fattat beslutet på delegation (eftersom nämnden inte har fler sammanträden under året). Under måndagen beslutade sedan kommunfullmäktige att nämnden ska få kostnadstäckning för beslutet så att dess övriga verksamhet inte drabbas.

  – Vi ser det här som en insats för att ge näringarna en något förbättrad chans att ta sig genom pandemin, säger kommunstyrelsens ordförande Leif Pettersson.

  Tillsynsavgifter får inte utgå

  Ludvika kommun kan däremot inte besluta om att avgifterna för offentlig kontroll, i vardagligt tal tillsyn, kan sänkas eller utgå. Lagen (avgiftsförordningen) tillåter helt enkelt inte det.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 07 dec 2020

  Uppdaterad: 07 dec 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.