Nyhet

  Förlängd period med besöksrum på våra boenden

  Ludvika kommun förlänger perioden med inrättade besöksrum vid våra särskilda boenden samt särskilda boenden med hemtjänst till och med 28 februari 2021. Detta med anledning av att den pågående smittspridningen ännu inte avtagit.

  Vi vill att besöken ska vara så säkra som möjligt. Därför har vi inrättade besöksrum på respektive särskilt boende samt särskilt boende med hemtjänst. Dessutom vill vi att man bokar tid i förväg. Det gör man via kommunens växel, 0240-860 00.

  Vi kan ta emot en till tre personer per besök. Vi vill att besökare använder visir. Sådana finns att få på boendet.

  Ta ansvar!

  Vi förutsätter att var och en tar eget ansvar för att minimera risken för smittspridning. Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Samtidigt upphävs de lokala allmänna råd som gällt i regionerna.

  Nu när jul och nyår stundar uppmanar vi närstående till brukare vid både särskilt boende och ordinärt boende inom äldreomsorgen att följa de skärpta nationella föreskrifterna och allmänna råden för att förhindra smittspridninglänk till annan webbplats.

  Som i alla sammanhang, tänk på:

  • Gör aldrig ett besök om du har symtom på covid-19 eller känner dig sjuk.
  • Tvätta och sprita händerna noga före och efter besöket.
  • Använd engångsvisiret som du får av oss.
  • Håll avstånd under besöket.

  Om rutinerna förändras informerar vi om det här på ludvika.se samt på Facebook och Instagram.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 14 dec 2020

  Uppdaterad: 14 dec 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.