Nyhet

  Beslut om ombyggnation av Jägarnäsvägen

  AEB Anläggningsentreprenader AB får uppdraget att bygga om Jägarnäsvägen, med bland annat ny gång- och cykelbana. Det beslutades av samhällsbyggnadsnämnden under onsdagen.

  Av de lämnade anbuden var AEB:s det lägsta; 9 927 000 kronor. I den här typen av projekt tillkommer nästan alltid så kallade ändrings- och tilläggsarbeten som innebär att slutkostnaden kan förändras.

  Projektet omfattar Jägarnäsvägen från Snöåvägen till badplatsen i Jägarnäs. Förutom ny gång- och cykelbana byggs nya refuger, passager, andra hastighetsminskande åtgärder, samt nya busshållplatser.

  Gång- och cykelbana

  Gång- och cykelbanan placeras på den sydvästra sidan av vägen (närmast Östansbotjärnen). Trottoaren på motsatt sida tas bort.

  Projektet innebär att det skapas ett sammanhållet gång- och cykelstråk mellan Ludvika centrum och Rävsnäs.

  Fler åtgärder

  Bland övriga åtgärder kan nämnas att övergångsstället över Snöåvägen vid Lorensbergaskolan höjs upp. Parkeringen vid Jägarnäsbadet får målade parkeringsplatser och cykelparkering. Korsningen Jägarnäsvägen-Kronvägen får också en förhöjning.

  Arbetet planeras pågå under 2021 och 2022 och ska vara klart sista december 2022. En mer exakt tidplan tas fram i samråd med entreprenören.

  Extern projektledare

  Till sin hjälp har Ludvika kommun anlitat en extern projektledare för att ro projektet i hamn.

  Beslutet går att överklaga i tio dagar framöver. Därefter kommer avtal att skrivas.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 17 dec 2020

  Uppdaterad: 17 dec 2020

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.