Nyhet

  Ny satsning ska ge bättre och billigare belysning i Ludvika kommun

  Ludvika kommun och Vattenfall Services har i ett nära samarbete genomfört en omfattande inventering som visar på en potentiell besparing på 55-60 procent för kommunens utomhusbelysning. Målet är nu att förbättra belysningsinfrastrukturen i hela kommunen, en satsning som ska finansieras helt inom ramen för den befintliga driftbudgeten.

  Planen är att byta alla ljuspunkter i kommunen till intelligenta LED-armaturer med digitala styrsystem, med start 2022 och under några år framåt. Utöver den energibesparing som görs kommer den nya belysningsinfrastrukturen att medföra många andra fördelar.

  Digitalt styrsystem

  Det digitala styrsystemet exempelvis, ger snabb information när och var problem uppstår och vad som är fel. På så sätt kan en tekniker åka till exakt plats med rätt material och rätt utrustning för att åtgärda felet.

  De nya ljuskällorna kommer endast att bestå av tre olika sorter, vilket möjliggör storköpsfördelar och enklare lagerhållning, en förutsättning för snabbare åtgärder. Dessutom, med energisnål belysning behöver inga lampor släckas ned.

  Texten är ett utdrag ur en artikel från Vattenfall Services. Läs den i sin helhet på Vattenfalls sidalänk till annan webbplats.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 15 jan 2021

  Uppdaterad: 15 jan 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.