Nyhet

  Kort från kommunfullmäktige

  Måndagens kommunfullmäktige hölls, som blivit praxis under pandemin, på distans. Här följer ett utdrag.

  Fullständiga handlingar finns att läsa under rubriken Möten och protokoll.

  Fråga om forskning

  Hans Gleimar (C) hade ställt en interpellation (fråga) om en forskartjänst på Samarkand. Han ville bland annat veta hur avtalet är formulerat och vad tjänsten ska resultera i.

  Svaret från kommunstyrelsens ordförande Leif Pettersson var bland annat att projektet skulle pågå i fyra år, men att Ludvika kommun valde att avsluta det i förtid. Därför har inga forskningsrapporter lämnats in till kommunen.

  Amorteringsfrihet

  Kommunfullmäktige beslutade att bevilja amorteringsfrihet åt de lån som E Cassels arbetarefond respektive Ludvika hembygdsförening tagit. Lånet till Cassels har gått till upprustning av taket och lånet till hembygdsföreningen har gått till upprustning av fastigheter. Båda lånen ses över vart femte år.

  De allmänna lokala ordningsföreskrifterna för Ludvika kommun har setts över. Det har tillkommit områden som omfattas av begränsningar av alkoholkonsumtion i Fredriksberg och Nyhammar. Anledningen är bland annat att polismyndigheten haft upprepade insatser där utan stöd i dessa föreskrifter.

  Motion om budgetprocess

  Lars Handegard (V) hade lämnat in en motion om tydligare demokratisk styrning av kommunens budgetprocess. Fullmäktige anser att motionen är tillgodosedd, då kommunen har en ny budgetprocess.

  Protokollet finns tillgängligt från 26 januari.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 19 jan 2021

  Uppdaterad: 19 jan 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.