Nyhet

  Krisstöd för inställda kulturevenemang

  Den 28 januari öppnar Kulturrådet ansökningsomgången till krisstödet för inställda och uppskjutna kulturevenemang under perioden oktober-december 2020.

  Detta under förutsättning att EU-kommissionen ger sitt godkännande. Sista ansökningsdatum är 16, 17 och 18 februari beroende på konstområde. Datum för det andra krisstödet för särskilda behov i kulturlivet till följd av pandemin, meddelas inom kort.

  Den här texten kommer från Kulturrådetlänk till annan webbplats.

  550 miljoner i krisstöd

  Kulturrådets uppdrag är att fördela ytterligare 550 miljoner i krisstöd till kulturen våren 2021. Det här blir det tredje krisstödet till kulturlivet. 150 miljoner kronor ska gå till inställda och uppskjutna kulturevenemang och 400 miljoner kronor till särskilda behov i kulturlivet till följd av pandemin. Tre webbinarier om krisstödet är inplanerade till 26 januari, 2 och 9 februari.

  Blankett för ersättning kommer vara i stort sett detsamma som den i höstas men med fler exempel och mer tydlighet. Blankett för omställning kommer att vara lite förändrad. Tveka inte att ta kontakt med Kulturrådets support om ni har frågor eller kör fast i ansökningsprocessen. De finns där för er!

  Att tänka på

  • Ideella arrangörer som skapar professionella evenemang kan söka
  • Man kan söka för digitala format
  • Skaffa konto hos Kulturrådet omgående
  • Påbörja ansökan så fort ansökningsblankett finns tillgänglig
  • Var tydlig och specifik i ansökan
  • Berätta på vilket sätt verksamheten är drabbad pga pandemin

  Vanligaste orsakerna till att ansökningar avslogs i höstas

  • Ansökningar är inte kompletta
  • Den sökande är ej behörig
  • Den sökande har inte räknats som prioriterad
  • Oklarheter i ekonomiska redovisningarna
  • Otydlig beskrivning av evenemangen
  • Kontaktuppgifter Kulturrådets support

  Vanliga frågor och svar

  I Kulturrådets forum kan du ställa frågor och få svar direkt. Där finns även svaren på flera hundra av de vanligaste frågorna om våra bidrag. Du söker enkelt på kategori eller ord för att hitta ditt intresseområde. Frågor och svar i vårt forum

  Support: krisstod@kulturradet.se

  Mejla Kulturrådet

  Hittar du inte det du söker i Kulturrådets forum för vanliga frågor och svar, mejla gärna Kulturrådet bidragssupport. På mejl svarar de på allmänna frågor om bidrag och ger även teknisk support vid bidragsansökan. Helgfria vardagar försöker de alltid att svara på dina frågor inom 24 timmar. Mejladressen är: support@kulturradet.se

  Ring Kulturrådet

  Vill du hellre prata med Kulturrådets bidragssupport kan du även kontakta Kulturrådet på telefon för allmänna frågor om bidrag och teknisk support vid bidragsansökan.

  Kulturrådets telefontider på helgfria vardagar är:
  Måndag, onsdag och fredag kl. 9.00-11.00
  Tisdag och torsdag kl. 13.30-15.30
  Telefon: 08-519 264 01

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 22 jan 2021

  Uppdaterad: 22 jan 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.