Nyhet

  Kort från kommunfullmäktige 15 februari

  Måndagens kommunfullmäktige beslutade om ändringar i regler och svarade på en motion om fixartjänst.

  Fullständiga handlingar finns att läsa under rubriken Möten och protokoll.

  Ett ärende handlade om revisionsreglementet för Räddningstjänsten Dala Mitt. Det ska medlemskommunerna besluta om innan det börjar gälla.

  Reglementet styr revisionens arbete, alltså den funktion som granskar och kontrollerar verksamheten. Fullmäktige fastställde det nya reglementet.

  Regler för lönebidrag

  Reglerna för lönebidragsanställda har genomgått stora förändringar och behövde därför antas på nytt av fullmäktige. Så blev också fallet.

  Reglerna talar bland annat om vilka som kan söka lönebidrag, hur det går till och hur processen sedan fortlöper.

  Motion om fixartjänst

  Lars Handegard (V) har i en motion föreslagit att det införs en fixartjänst i Ludvika kommun, där arbetsmarknads- och integrationsenheten (AMI) ansvarar för att ett socialt företag tillhandahåller tjänsten. En sådan kan hjälpa till med sådana arbeten i äldres hem som annars riskerar att leda till fallolyckor. Exempel är byte av gardiner och glödlampor.

  Pensionärsorganisationerna ställde sig positiva till förslaget. Fullmäktige avslår motionen med motiveringen att AMI varken kan bedöma behovet av tjänsten i målgrupper eller finansiera den. De beräknade kostnaderna är 610 000 kronor.

  Ludvika kommun ställer sig dock positiv till förslaget om det finns möjlighet att starta tjänsten inom något befintligt socialt företag.

  Protokoll

  Protokollet för kommunfullmäktige finns tillgängligt på sidan Möten och protokoll efter justering.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 16 feb 2021

  Uppdaterad: 16 feb 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.