Nyhet

  Arkitektskiss: Arqly. Observera att bilden är en första version. Slutresultatet kan bli ett annat.

  Här är planerna för nytt centrumbygge

  Nu har Ludvika kommun och bolaget RE Equity Fund AB skrivit ett markanvisningsavtal för fastigheten Orren 16 (Folkets hus-parkeringen). Där planerar bolaget att bygga olika typer av bostäder och lokaler för olika verksamheter.

  Markanvisningsavtalet innebär att bolaget har ensamrätt att förhandla med kommunen om ett förvärv av fastigheten. Markanvisningstiden är 12 månader.

  Det finns en byggrätt på fastigheten som motsvarar 17 000 kvadratmeter för bostäder och lokaler.

  Blandning av bostäder

  RE Equity Fund AB vill skapa en blandning av olika sorters bostäder, samt lokaler för olika ändamål. Om den tänkta utformningen skriver bolaget så här:

  ”Det är viktigt att det som byggs inte upplevs som en enda stor byggnad. Vårt mål är att dela upp kvarteret i 6-10 volymer, var och en med egen karaktär.”

  God samverkan

  – RE Equity Fund är glada över möjligheten att få utveckla Orren-kvarteret och tillsammans med kommunen skapa bostads- och verksamhetsytor som kan bidra positivt till Ludvikas tillväxt och samtidigt genom smarta material, energival och varierande bostadsytor skapa ett rörligt område som bidrar till ett minskat klimatavtryck och en välmående befolkning. Förhoppningsvis kan vi med detta projekt leda vägen med Ludvika och vara ett föredöme för andra kommuner och visa på hur bra resultatet kan bli när en kommun och privat aktör samverkar, säger Max Qwarnström på RE Equity Fund AB.

  Inget parkeringshus

  Det tidigare planerade p-huset som kräver en investering på minst 60 miljoner kronor bedömer kommunen i nuläget inte behövas. I stället ser kommunen att parkeringarna kan ersättas i befintlig infrastruktur med vissa mindre investeringar och styrmedel.

  Den som vill läsa mer om projektet hittar information under länken www.ludvika.se/orren.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 26 feb 2021

  Uppdaterad: 26 feb 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.