Nyhet

  Hjälp miljön – bygg ett bihotell!

  Ludvika kommun anordnar varje år Earth Week för att uppmuntra alla att tänka på miljön, naturen och hållbarhet. I år infaller Earth Week 22-27 mars.

  I år tänkte vi uppmana allmänheten att bygga insektshotell. Sådana finns i en mängd olika varianter och utseenden. Ett av syftena är att öka den biologiska mångfalden på en plats, genom att locka dit nya arter. Bin och andra insekter är superviktiga för vårt ekosystem!

  Vi fixar material

  Välkomna att anmäla er till samhällsplanerare daniel.svensson@ludvika.se. De 50 första får komma till Folkets hus i Ludvika och hämta ut material (trä).

  När ni har byggt era insektshotell vill vi gärna att ni skickar in bilder på dem. Under Earth Week kommer vi att publicera ett antal av dem. I ett senare skede tänkte vi erbjuda några av er som skickat in bidrag att sätta upp dem på Roths äng under biologiska mångfaldens dag i maj.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 02 mar 2021

  Uppdaterad: 02 mar 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.