Nyhet

  Fortsatta åtgärder inom vård och omsorg för att minska smittspridningen

  Vi påminner om att vård- och omsorgsförvaltningens verksamhet även fortsatt följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska smittspridningen.

  Verksamheten får ibland frågor från personer som ifrågasätter varför sådant som matsalar och gym hålls fortsatt stängda. Den enkla anledningen är att pandemin fortfarande inte är under kontroll.

  Folkhälsomyndighetens råd

  Så här skriver Folkhälsomyndigheten om läget:

  ”Folkhälsomyndighetens nya scenarier som sträcker sig fram till den 31 maj, visar att riskerna för en tredje våg av covid-19 är stora om inte regleringar och rekommendationer följs. Vaccineringarna som kommit igång minskar risken för allvarlig sjukdom och död, men inte smittspridningen i befolkningen på kort sikt.”

  Kan smittas

  När man har fått vaccin mot covid-19 så kan man trots detta vara smittbärare. Vaccinet garanterar den vaccinerade att inte bli allvarligt sjuk. Någon garanti finns dock inte för att man inte kan smittas av covid-19 och föra denna smitta vidare.

  Viss personal inom vård- och omsorgsförvaltningen har i nuläget enbart fått vaccindos nummer ett. De kommer inom kort att få vaccindos nummer två.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 15 mar 2021

  Uppdaterad: 15 mar 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.