Nyhet

  Utbildningsministern gästade ungdomstinget

  Utbildningsminister Anna Ekström fanns med i Teams.

  Utbildningsminister Anna Ekström fanns med i Teams.

  Under gårdagen, 22 mars, hölls årets digitala ungdomsting. Med som en av besökarna var ingen mindre än utbildningsminister Anna Ekström.

  Ungdomstinget är ett inflytandeforum för gymnasieelever som arrangeras av Ludvika och Smedjebackens kommun. Elever från VBU samt tjänstepersoner och politiker från kommunerna deltog i årets evenemang.

  Blandat program

  De frågor som behandlas och diskuteras under ungdomstinget väljs ut i samråd med elever från VBU. Årets teman var kollektivtrafik, covid-19 och distansundervisning samt arbete och framtid. Ungdomstinget gästades bland annat av personal från Region Dalarnas kollektivtrafikförvaltning och Arbetsmarknadskunskap som direkt svarade på elevernas frågor inom de olika områdena.

  Utbildningsministern på digitalt besök

  Årets höjdpunkt var utbildningsminister Anna Ekströms besök. Utbildningsministern berättade om hur viktigt det är att unga får komma till tals och hur mycket det betydde för henne som ung.

  Hon berättade även om sin syn på hur coronapandemin påverkar unga, deras utbildning och arbetsmarknaden. Mycket fokus i utbildningsministerns arbete ligger på att hitta lösningar för att se till att unga fortsatt tillgodoses med goda förutsättningar för utbildning under, men även efter, coronapandemin.

  Deltagarna på ungdomstinget hade sedan möjlighet att ställa frågor direkt till Anna Ekström. Ett mycket uppskattat besök!

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 23 mar 2021

  Uppdaterad: 23 mar 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.