Nyhet

  Nu har ombyggnationen av Jägarnäsvägen startat

  Trädfällning, avstängning av körfält och vibrationsmätare är några av inslagen i den första etappen.

  Vid Jägarnäsbadet är ett körfält avspärrat för att skydda personalen som ska göra markarbetet för den nya gång- och cykelbanan.

  – Nu väntar vi bara på den sista 3D-modellen av det som ska byggas. Den matar vi in direkt i grävmaskinen, berättar Erik Sandberg, platschef på AEB.

  Vibrationsmätare

  I fredags sattes vibrationsmätare upp på de närliggande fastigheterna. Sådana kommer att sättas upp kontinuerligt utmed arbetets sträckning.

  – Om gränsvärdena överskrids så får jag ett sms direkt, säger Erik Sandberg.

  Tidigare erfarenheter visar att just vibrationer kan upplevas kraftigare än vad de faktiskt är. Det betyder inte att det är någon fara för husen.

  Trädfällning

  På sträckan ovanför badplatsen har AEB också tagit ner tiotalet träd. Att det arbetet upplevs gå långsamt har sin förklaring. Där ligger nämligen kablar som gör att personalen måste vara försiktig.

  Den första etappen pågår enligt planen mellan april och mitten av maj.

  Läs mer

  På sidan Ombyggnation Jägarnäsvägen kommer vi att uppdatera informationen om hur projektet fortgår. Där finns också tidsplan, skisser, samt frågor och svar.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 12 apr 2021

  Uppdaterad: 12 apr 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.