Nyhet

  Kort från kommunfullmäktige

  Måndagens kommunfullmäktige avhandlade bland annat årsredovisningen för 2020 och arbetet med den nya värdegrunden.

  Frida Hedström är projektledare och den som ska driva arbetet med Ludvika kommuns värdegrund. Hon berättade under fullmäktige att den ska inkludera hela kommunkoncernen.

  Den ska bland annat bidra till en trygg och utvecklingsstark organisation där samhörigheten mellan arbetsgivare och medarbetare stärks. Den ska också genomsyra bemötandet, både internt och med allmänhet, och i förlängningen göra Ludvika kommun till en mer attraktiv arbetsgivare.

  Årsredovisningen

  Fullmäktige återremitterade årsredovisningen för 2020. Det innebär att den ska behandlas vid ett senare tillfälle. Anledningen är att revisorerna anser att årsredovisningen inte ger en rättvisande bild av det ekonomiska resultatet för kommunen. Det beror i sin tur på att Ludvika kommun har skickat fakturor om 89 miljoner kronor som sedan bestridits av mottagaren, Spendrups. Enligt revisorerna är denna intäkt alltså osäker och motsvarande belopp bör reserveras.

  Handlingar

  Det här är bara ett urval av de ärenden som behandlades. Fullständiga handlingar finns på sidan Möten och protokoll. Där kommer också protokollet att finnas från 18 maj.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 11 maj 2021

  Uppdaterad: 11 maj 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.