Nyhet

  Biskopsnäset puls och styrka

  QR-kod och skyltar – chans till bättre hälsa

  Kan skyltar med tecknade figurer och en QR-kod till en internetsida ge bättre hälsa? Ja det är i alla fall tanken med de aktivitetsskyltar som satts upp på Biskopsnäset och kommer att sättas upp på Högberget.

  På Biskopsnäset sitter skyltarna med tips på funktionell träning för hela kroppen längs med 2 kilometersslingan. Varje skylt visar två olika övningar, en för barn och en för vuxna som båda ska ge högre puls och styrka. En QR-kod på skylten leder vidare till internetsidan Träning är livet där det finns filmer som visar hur övningarna ska utföras. Dessutom finns information om forskning och intressant fakta kring hälsa och rörelse.

  Ludvika kommuns egen idrottsförening för anställda ville göra något för sina medlemmar som gått miste om många aktiviteter under pandemin. De bestämde sig därför att köpa in dessa skyltar.

  – När vi fick höra det så bestämde vi inom kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen att även vi skulle köpa in en omgång inspirerande skyltar med tanke på allmänheten och att ännu flera skulle få tillgång till det, berättar Peter Hoxell, verksamhetschef för fritid och idrott. Nu hoppas jag att många ska lockas till rörelse oavsett vem som har betalat för skyltarna.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 12 maj 2021

  Uppdaterad: 12 maj 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.