Nyhet

  Uppdatering om Jägarnäsvägen

  Arbetet med ombyggnationen av Jägarnäsvägen fortskrider. Här berättar vi om det som är aktuellt just nu.

  Tidplanen blev något förskjuten i inledningen, kanske fem arbetsdagar, men entreprenören AEB bedömer i nuläget att det inte ska påverka sluttiden för projektet (hösten 2022).

  Detaljändringar

  Byggmöten hålls ungefär var tredje vecka. Då stämmer parterna av kostnadsberäkningar, tidplan och fattar beslut kring detaljer. I det här skedet har det rört sådant som hur kantstenarna ska se ut och att staketet ner mot badet som rivs inte ersätts.

  – Dels är staketet i dåligt skick, dels begränsar det tillgängligheten istället för möjliggör, förklarar projektledaren Björn Gustavsson från Arqly.

  I stället kommer det att anläggas en jordvall där.

  Kostnadsökningar

  Några omständigheter kommer att innebära kostnadsökningar och dem redovisar vi här:

  • Under arbetet har en kabel som inte var utsatt på kartan grävts av.
  • Det vägavsnitt som bildat en slinga vid busshållplatsen hade ett undermåligt bärlager, vilket inte gick att förutse i projekteringen. ”Man förutsätter ju att det är fackmannamässigt gjort”, säger Björn Gustavsson.
  • Lagret med matjord har på sina ställen varit något djupare än uppskattat, vilket har medfört extra schaktning.

  – Som prognosen ser ut nu så ligger vi cirka fem procent över beslutad budget för hela projektet, men det innefattar även olika administrativa kostnader som inte ingår i själva entreprenaden, säger samhällsplanerare Henrik Axelsson.

  Etapp två

  I mitten av juni beräknas avsnittet vid kurvan vara klart. Samtidigt påbörjas etapp två, som sedan ska vara klar strax före eller efter semesterperioden.

  Läs mer om projektet och ta del av ritningar på sidan om Jägarnäsvägen.

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 20 maj 2021

  Uppdaterad: 21 maj 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.