Nyhet

  Lättnader i åtgärder mot smittspridning

  Under torsdagen gick regeringen ut med information om anpassning av åtgärder mot spridning av covid-19. Här informerar vi kort om hur det påverkar Ludvika kommuns regler och lokaler.

  Regeringen har delat upp anpassningen av åtgärder i fem steg. 1 juni börjar steg 1 att gälla. Det innebär vissa lättnader. Här är exempel på några konkreta förändringar inom Ludvika kommun från 1 juni:

  • Omklädningsrum hålls fortsatt stängda. De finns med i ett senare steg.
  • Våra badanläggningar öppnar inte än. Badet i Sporthallen öppnar 26 juli förutsatt att inga nya förändringar sker. Grängesbadet öppnar efter sommarstängningen. Vi återkommer med mer information längre fram.
  • De av Ludvika kommuns lokaler där vaccinering sker, är inte tillgängliga att boka. Andra lokaler är bokningsbara från 1 juni, men omklädningsrummen får inte användas. I lokalerna gäller fortfarande reglerna om tio kvadratmeter per person.

  Folkhälsomyndigheten listar

  Här är några av de punkter Folkhälsomyndigheten räknar upp:

  • Barn och vuxna kan delta i lägerverksamhet, cuper, matcher och tävlingar i mindre skala.
  • Motionslopp och liknande idrottstävlingar kan genomföras under förutsättning att högst 150 utövare deltar samtidigt.
  • Fler personer än tidigare kan delta i religiösa evenemang och i kultur- och idrottsevenemang. Det innebär att fler personer till exempel kan delta i gudstjänster, gå på teater och på fotbollsmatcher inom ramen för det som gäller för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Om deltagarna anvisas en sittplats kan upp till 50 deltagare inomhus tillåtas. För arrangemang utomhus får maximalt 100 deltagare delta utan sittplats. Med sittplats kan upp till 500 deltagare tillåtas.
  • Det blir möjligt att gå på restaurang och andra serveringsställen fram till klockan 22.30.
  • När det gäller fester, middagar och andra privata sociala träffar med personer utanför ens mindre krets avråder Folkhälsomyndigheten fortfarande från det. Uthyrning av lokaler för privata fester med fler än 8 personer är även fortsättningsvis otillåtna.

  Läs mer om vad som gäller i olika sammanhang på Folkhälsomyndighetens sida Länk till annan webbplats..

  Kontakta oss

  Ludvika kommun
  info@ludvika.se
  0240-860 00

  Publicerad: 28 maj 2021

  Uppdaterad: 28 maj 2021

  På www.ludvika.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.